ایران – اجتماعی
مدارس غیردولتی تهران یا بنگاه اقتصادی وابسته به شخصیتهای سیاسی
مدارس غیردولتی تهران یا بنگاه اقتصادی وابسته به شخصیتهای سیاسی موضوعی است که روزنامه «فرهیختگان» در شماره روز سهشنبه ۳ مهر ۱۳۹۷ خود، طی گزارشی با عنوان «جریانشناسی گرانترین مدارس تهران» با هدف تبیین «اجماع گروههای سیاسی برای دریافت شهریه نجومی از دانشآموزان» به آن پرداخته است.
در گزارش روزنامه «فرهیختگان» به نام ۱۸ مدرسه در تهران اشاره شده که منسوب یا متعلق به جریانها یا فعالان سیاسی مشهور محافظهکار و اصلاحطلب هستند و از دانشآموزان خود شهریههای میلیونی دریافت میکنند.
در قسمتی از این گزارش آمده که، شهریه سالانه مدارس «حنان» منتسب به محمد خاتمی و «امام صادق» منتسب محمدرضا مهدوی کنی به ترتیب ۳۷ و ۲۵ میلیون تومان است. مدراس غیردولتی «احسان، علوی، روزبه، نیکان» منسوب به علیاصفر کرباسیان (انجمن حجتیه) از جمله مدارسی هستند که شهریه سالانه آنها ۳۰ میلیون تومان است.
مدرسه غیردولتی «مطهری» منصوب به آیتالله محمد امامی کاشانی، امام جمعه موقت تهران نیز آنطور که در این گزارش آمده شهریه سالانهاش حدود ۲۷ میلیون تومان است. مدرسه بعدی مدرسهای به نام «کمال» است که منسوب به «نهضت آزادی» ایران است و شهریه سالانه آن هم ۲۷ میلیون تومان است. در ادامه این گزارش آمده که شهریه سالانه مدرسه غیردولتی «تزکیه» منسوب به جریان «اصول گرایان» هم ۲۷ میلیون تومان است.
مدارس غیردولتی «روشنگر»، «سلام و انرژی هستهای» و «فرهنگ» که به ترتیب منسوب به محسن هاشمی، سعد حجاریان و غلامعلی حداد عادل میباشد نیز هر یک شهریه سالانهشان به ترتیب ۲۶ و ۲۵ و ۲۵ میلیون تومان است.
مدرسه غیردولتی «مهرهشتم» منسوب به الیاس قالیباف فرزند محمدباقر قالیباف با شهریه سالانه ۲۲ میلیون تومان اعلام شده است. مدرسه غیردولتی «موتلفه» منسوب به یحیی آلاسحاق هم این فهرست دیده میشود که شهریه سالانه آن حدود ۲۲ میلیون تومان گزارش شده است.
حال تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل
در قسمتی از گزارش روزنامه «فرهیختگان» توضیح داده شده که همه این مدارس «عدم شفافیت مالی» دارند، تبدیل به «برند» شدهاند و آمار و اطلاعات مالی آنها هم «شفاف نیست» و «ارادهای» هم برای شفافسازی در مورد این مدارس وجود ندارد.
در ادامه این گزارش آمده که برخی از این مدارس با «این ادعا که میخواهیم برای کشور کادرسازی کنیم» امکانات «حاکمیتی، رانت یا سوبسیدهای ویژهای» دریافت کردهاند.
گزارش روزنامه «فرهیختگان» در خاتمه مینویسد، آنچه تا اینجا نگارش شد، تنها بخشی از همه واقعیتهای این نوع از مدارس بود که همچون یک بنگاه اقتصادی در حال سودجویی و ایجاد شکاف در جامعه هستند؛ هدف از نگارش نه فقط تکرار گزاره بیعدالتی آموزشی بلکه روشنگری در ارتباط با یک بیزینس پرسود ذیل فعالیت آموزشی است که روزبه روز صدمات و آسیبهای جانبی آن مشهودتر میشود.
به کانال تلگرام ایران کارگر بپیوندید https://t.me/IranKargar96